Prawdziwie włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Włoskie restauracje to w większości polskich miast najbardziej popularny typ restauracji. Cenimy włoskie jedzenie bo jest pyszne, treściwe i nie jest drogie. Z całą pewnością najczęściej wybieramy takie przysmaki jak pizza czymakarony. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską konsumenci próbują mniej znane potrawy – canelloni, gnocchi czy desery włoskie.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji należy zwrócić uwagę na elementów: jak wiele składników naprawdę jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu można znaleźć też nie tak znane włoskie dania, czy lista win, oferuje klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża wielość smaków i dania z wielu miejsc kraju. W mistrzowskiej restauracji poczujemy prawdziwy klimat Włoch.
Włoska kuchnia nie jest trudna, co nie zmienia faktu, że że nie jest dobra Z pewnością można uznać, że jest to niezwykle smaczna kuchnia europejska .
Aromatyczne wina włoskie
Żadna knajpka włoska, która ubiega się do bycia ekskluzywnym punktem na kulinarnej mapie regionu, nie może zapominać wina. Obiad w klimacie włoskim bez wyjątku musi zawierać też wino. Kieliszek alkoholu to dla Włochów cos zupełnie naturalnego. zobacz o restauracji Klasyczne wina z Włoch to przede wszystkim trebbiano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie franciacorta oraz noto z Sycylii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście chce być postrzegana jako faktycznie włoska, musi mieć szeroką kartę win.
Regionalna włoska restauracja
Chcąc poznać indywidualność kuchni włoskiej bez wahania warto odwiedzić restaurację, która jest w stanie przyrządzić nie jedynie pizzę i makaron.
Zobacz film